Flyktingar i världen och hur du kan hjälpa till

 

Flyktingar i världen

Idag har vi otroligt många flyktingar i världen och vi har även tagit emot många i Sverige. Det största antalet anlände till Sverige år 2015 och av dessa var majoriteten flyktingar från Syrien. Alla flyktingar i världen idag är inte enbart på flykt på grund av krig. En del flyr på grund av att deras länder är diktaturer, på grund av miljöförändringar i deras hemområden eller på grund av att det inte finns något sätt att överleva ekonomiskt på i deras hemländer.

De flesta flyktingar i världen hamnar på olika flyktinganläggningar i närheten av sina hemländer. Dessa flyktinganläggningar är ofta väldigt enkla och består av en stor mängd människor i provisoriska boendelösningar. Många gånger är det stora problem med tillgång av mat och vatten. Dessutom finns det vanligtvis inga tillfredsställande sanitära lösningar. Dessa flyktingläger är i behov av donationer och hjälp från olika organisationer. Även de asylsökande som har lyckats ta sig till Sverige kan behöva extra hjälp.

Det finns olika sätt att hjälpa flyktingar på

  • Skänk pengar till en organisation
  • Ställ upp som volontär
  • Hjälp till i ditt närområde

Det finns många flyktingar i världen

Skänka pengar

Om du bestämmer dig för att skänka pengar för att hjälpa flyktingar i världen är det viktigt att du väljer att ge bort pengar till en seriös organisation. Det finns många olika organisationer som är välkända och transparenta med hur dina skänkta pengar fördelas. Man kan donera till särskilda flyktingläger i världen eller till specifika typer av välgörenhet som t.ex. sjukvård för flyktingar. Det går även att donera till lokala organisationer som hjälper de människor som har lyckats ta sig till Sverige.

Det går även att bidra med arbetsinsatser ifall man hellre vill göra det. En del riktiga eldsjälar har t.ex. åkt ner till de områden där många flyktingar anländer, som i exempelvis Grekland. Väl på plats kan man hjälpa till med sjukvård, matservering, logistik eller vad man än är bra på. Det finns även flyktingförläggningar i Sverige och olika grupper som accepterar volontärer. Även om man kanske inte kan hjälpa alla flyktingar i världen kan lite hjälp betyda väldigt mycket för väldigt många.

Om 255 kronor

För många var det först när flyktingkrisen började år 2015 som man insåg hur många flyktingar i världen det finns. Plötsligt kom kriget nära oss och när alla syrier anlände såg vi på nära håll hur mänskligt lidande ser ut. Genom att ge bort pengar till välgörenhet eller genom att bidra med vår arbetsinsats kan vi hjälpa alla de som har varit tvungna att fly sina hem. Här på 255 kronor vill vi uppmuntra till det.

Hur många flyktingar i världen det finns just nu är skrämmande. Enligt FN:s flyktingorgan UNHCR fanns det under år 2015 över 60 miljoner flyktingar och det är bara en bråkdel av dessa som kommer till Sverige. Med alla dessa flyktingar i världen är det viktigt att vi som har turen att ha det gott ställt hjälper till så gott vi kan. Här på bloggen kan du läsa om olika sätt som du kan hjälpa till på.