Jobb – Rädda Barnen

Brinner du för att hjälpa andra och vill arbeta med välgörenhet? Då finns det många organisationer du kan söka dig till, varav Rädda Barnen är en av dem. Det finns många olika jobb hos Rädda Barnen och man kan välja att arbeta inom Sverige eller internationellt. Man kan till exempel arbeta som enhetschef, administratör, ingenjör eller logistiker. I regel krävs det högre utbildning för de flesta jobb hos Rädda Barnen, men det kan finnas möjlighet att volontära ifall man inte har rätt utbildning för de lediga tjänsterna.

Jobba hos rädda barnen

Det går att skapa en bättre värld ifall alla hjälper till. Människor som väljer att arbeta med välgörenhet inspirerar sina medmänniskor och gör så att fler människor vill hjälpa till med någon slags välgörenhet. Här på 255 kronor vill vi inspirera genom att visa vilka olika sätt som man kan hjälpa till på. Oavsett om du vill hitta ett jobb hos Rädda Barnen, ge bort pengar till behövande eller volontära på olika sätt kan du hitta information om det här på vår sida.

Många drömmer om jobb hos Rädda Barnen och därför kan det vara stor konkurrens om de få lediga platser som dyker upp där. Ett tips är att försöka få en volontärplats någonstans först, för har man tur kan det leda till ett jobb hos Rädda Barnen efter ett tag. Det är även ett sätt att lära känna kulturen på organisationen. Läs gärna igenom våra andra artiklar här på sidan för att få reda på mer om välgörenhet. Det finns många sätt att hjälpa till på.

Alla lediga jobb hos Rädda Barnen listas regelbundet på deras webbsida. Det är viktigt att alla anställda håller med om och följer de etiska riktlinjer och värderingar som Rädda Barnen har. Deras värderingar bygger på FN:s konvention om barnets rättigheter, Barnkonventionen, och den allmänna förklaringen om de mänskliga rättigheterna. Idag finns det 350 personer som arbetar hos föreningen och majoriteten är placerade på kontoren i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Umeå. Ungefär 30 personer är placerade utomlands.

Fakta om jobb hos Rädda Barnen:

  • Det finns många olika typer av jobb
  • Man kan arbeta nationellt eller internationellt
  • Relevant utbildning till tjänsten krävs
  • Det går även att volontära

Hitta ett jobb hos Rädda Barnen i Sverige

Arbeta med välgörenhet

Att arbeta med välgörenhet är vanligtvis ett mycket tacksamt jobb eftersom ens arbetsinsatser verkligen kan göra nytta för andra människor och bidra till en bättre värld. Rädda Barnen är en ganska stor välgörenhetsorganisation och därför finns det en hel del tjänster som måste fyllas. Tänk dock på att Rädda Barnen inte accepterar spontanansökningar. Vill man försöka få jobb hos Rädda Barnen gäller det alltså att man håller koll på de tjänster som utannonseras och sedan söker direkt på dem.

Vill du söka ett internationellt jobb hos Rädda Barnen måste du göra det hos Rädda Barnen Internationellt. Deras sida är en annan än den svenska. Om man vill volontära hos Rädda Barnen ska man kontakta deras regionkontor via mejl. Då väljer du helt enkelt det kontor som ligger i närheten av dig och i mejlet förklarar du att du vill volontära. Att volontära kan bidra till ens personliga utveckling, samtidigt som det ser bra ut på ens meritförteckning.

Om 255 kronor