Skänka kläder till flyktingar gör stor nytta

Skänka kläder till flyktingar

Det finns många flyktingar i världen idag och många har även anlänt till Sverige för att finna trygghet. Många svenskar känner att de vill hjälpa dessa flyktingar, men hur går man egentligen tillväga ifall man vill hjälpa till? Ett sätt är att skänka kläder till flyktingar. När flyktingarna kommer till Sverige får de husrum, mat och sina basala behov tillgodosedda. Vi har dock ett mycket kallt klimat och många som kommer har inte tillräckligt varma kläder med sig. Genom att skänka kläder till flyktingar kan vi hjälpa dem att komma tillrätta fortare.

Det brukar finnas olika lokala organisationer som arrangerar insamlingar för de som vill skänka kläder till flyktingar. Man kan exempelvis hitta dessa organisationer på sociala medier, när de annonserar i tidningar eller genom att kontakta Svenska Kyrkan. De kläder som brukar vara efterfrågade är varma jackor, täckbyxor för barn, vantar och mössor. Det går ofta att ge bort pengar om man föredrar det, samt gosedjur, sällskapsspel, sportutrustning och annat som man kan tänka sig att flyktingarna skulle uppskatta.

Alla förtjänar hela och rena kläder

  • Kläderna ska vara hela och rena
  • Varma kläder är mest efterfrågade
  • Barnkläder finns det alltid behov för
  • Mössor, vantar och täckbyxor är bra för vintern

 

Vad ska jag tänka på?

Precis som det står i listan är det en del man ska tänka på innan man kan skänka kläder till flyktingar. Kläderna måste för det första vara hela och rena innan man skänker bort dem. Laga därför hål eller revor innan du ger bort dem. Det finns många olika sätt att donera kläderna på. Du kan till exempel lämna in dem på Stadsmissionen, en organisation som verkar mot fattigdom i Sverige. Det går även att lämna kläder på många återvinningsstationer runt hela landet.

Du behöver inte tänka på att det ska vara någon särskild stil eller att det behöver vara modernt när du ska skänka kläder till flyktingar, utan alla kläder som är rena och hela mottages tacksamt. Kläder i alla storlekar behövs, men det viktigaste är att få in barnkläder. Har du det hemma uppskattas det ifall du lämnar in dessa. Utöver att skänka second-hand kläder kan du även bidra med hemstickade vantar, mössor, strumpor eller halsdukar. Det brukar vara mycket populärt.

Om 255 kronor

Det är lätt att hjälpa de som har det svårt och på så sätt motverka fattigdom i Sverige. Ingen kan göra något, men alla kan göra något och tillsammans kan man göra en stor skillnad i många människors liv. Genom att skänka kläder till flyktingar gör men en enkel insats som kan betyda mycket för den person som får ta emot kläderna. Sverige är ett kallt land och många har inte de kläder som behövs för att känna sig bekväma.

Vi här på 255 kronor brinner för välgörenhet och vill sprida information om hur lite det egentligen krävs för att hjälpa till. Oavsett om du väljer att skänka kläder till flyktingar, bidra med en liten penningsumma eller hjälpa till genom arbetsinsatser så spelar ditt engagemang roll. Under flyktingkrisen 2016 var det många som valde att skänka kläder till flyktingar och vi vill att detta engagemang bland folket ska fortsätta. Denna blogg ger tips om hur man kan bidra på olika sätt, för en bättre värld.