Stadsmissionen Göteborg och deras verksamhet

 

Var hittar jag Stadsmissionen i Göteborg

Stadsmissionen i Göteborg är en politiskt obunden kyrklig organisation som hjälper människor i nöd. Alla människor som upplever hjälplöshet i form av fattigdom, hemlöshet eller genom att vara utsatta på något annat sätt kan få hjälp av dem. Denna organisation finns i många olika städer bland annat i Göteborg. Stadsmissionen i Göteborg driver många olika former av verksamheter under sig. De driver till exempel ett kafé, en restaurang, second-hand butiker, boenden med stöd och psykoterapimottagningar. Genom Stadsmissionen Göteborg kan man även få hjälp genom arbetsträning.

Alla åldrar kan få hjälp genom Stadsmissionen Göteborg. Det finns till exempel samtalsmottagning för unga, öppen förskola för barn till unga föräldrar och äldreomsorg. Det finns även avdelningar som specialiserar sig. Kort sagt kan alla som upplever att de behöver extra stöd i livet få det genom denna organisation. För de flesta är Stadsmissionen nog känd för sina second-hand butiker som finns utspridda över hela landet. I Göteborg finns det sju stycken butiker och det finns även en i Alingsås.

Några av de saker Stadsmissionen erbjuder:

  • Arbetsträning för att komma in på arbetsmarknaden
  • Aktiviteter för fattiga barnfamiljer
  • Boende och stöd för missbrukare
  • Återvinning genom second-hand butiker
  • Stöd och terapi för psykiskt sjuka

 

Stadsmissionens öppettider

När du skänker saker och kläder till Stadsmissionen Göteborg och deras second-hand butiker hjälper du deras organisation. Överskottet för de sålda objekten går nämligen till verksamheten, så det är nästan likadant som att skänka pengar. Detsamma gäller när du handlar från deras butiker. Stadsmissionens butiker i Göteborg och Alingsås heter alla Ebbes Hörna och är uppkallade efter en av grundarna. I Göteborg hittar du butikerna på Korpralsgatan, Vallgatan, i Frölunda, på Norra Ågatan 6, i Kretsloppsparken i Alelyckan och på Stigbergstorget samt på Vårväderstorget.

De flesta second-hand butikerna har öppet på vardagar mellan klockan 10 – 17. En del har inte öppet på måndagar och några av butikerna stänger klockan 18.00 och har även öppet på lördagar. Det går att gå in på Stadsmissionens hemsida för att hitta samtliga öppettider. Om du vill komma kontakt med kontoret på Stadsmissionen Göteborg kan du besöka dem på Stigbergsliden 6. Deras öppettider är klockan 8:15 – 16:15. Man kan även ringa eller mejla dem ifall man hellre vill det.

Om 255 kronor

Här på 255 kronor brinner vi för att hjälpa de människor som upplever hjälplöshet och utsatthet i livet. Vi stöttar Stadsmissionen Göteborg och deras verksamhet. Just denna typ av mångfacetterad hjälp är det som är allra mest effektiv i längden. Till Stadsmissionen kan man till exempel vända sig ifall man är långt från arbetsmarknaden och behöver hjälp att ta sig in i arbete igen. Genom att skänka pengar kan vi hjälpa denna organisation att fortsätta sin verksamhet.

Stadsmissionen Göteborg kan även ta emot hjälp i form av volontärarbete. Vilken typ av volontärarbete det handlar om beror på vad de har behov av för tillfället. Genom att kontakta Stadsmissionen Göteborg kan man få reda på mer. Idag har vi mer utsatta människor i Sverige än någonsin förr. Detta beror på att allt fler blir hemlösa och att det även är fler familjer som är fattiga idag. Utöver det är det många flyktingar som har kommit till Sverige på senare år och de behöver ofta en extra hjälpande hand. Stadsmissionens verksamhet är viktigare än någonsin förr. Handla från deras butiker, skänk gamla saker och kläder eller ställ upp som volontär. All hjälp behövs.